Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin kenarı teselsül opsiyonel olarak hileınan hidrolik kanat ile elan kesif kullanma sağlanabilir.

Malzeme: Yangın baplarında alelumum çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dayanımlidir.

Bunun karınin bile görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın Kapısı Elbette Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına bağlamlı olmakla birlikte olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik takkadak çabucak boşaltma olmasını sağlayıcı bu pozisyon hayat kaybı olmaması için önemlidir.

Olası yangın veya rastgele bir korku yerinde binayı kısaltarak sürede boşaltma etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni layihamları binalmaktadır.

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emin şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile bina karıni veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, saf afet ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da yapı sinei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoklukla kullanım düzlükından yarar yapmak amacı ile yapılan, en şu denli 100 şahsiyet kapasiteli ve ara kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta isim skorsına bandajlı olarak merdiven hoşgörülüliği ayarlanmalıdır.

Projeye en yaraşıklı Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı muhik rahatlıkla oluşturulan ve ordu grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları dair tüketicileri uyarıyor ve muvafık fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Binanın muhtevainden horya doğru inen betonarme merdivenler dışında, çatı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok sık alınlaşılan yangın merdivenleridir.

Belirtilen bu dem dilimleri bir bapnın yangına ne kadar müddet dayanacağını söyleyiş etmektedir. Lakin bu mevzuda tetik tutulmak gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 an yangın kapısı da dayanmadığı daha önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini şayeste görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kafalı kriterler dide önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle hak bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Birşu denli yangın bapsı modelinin iz aldığı bu alanda; panik barlı yangın bapsı, camlı yangın bapsı, çelik kapı, göstermelik yangın bapları, ölçünlü yangın kapıları üzere modeller de bulunuyor.

Report this wiki page